Zobacz, jak niedrogo powiększyć wnętrze każdego niewielkiego mieszkania.

Informacja najważniejsza: temperatura chłodzenia lodówki powinna wynosić 4-5°C, w zamrażalkach to -18-22°C. Co ciekawe temperatura na poszczególnych półkach nie różni się znaczenie jak nam się powszechnie wydaje. Temperatura na najwyższych półkach a szufladach na owoce i warzywa to różnica rzędu 1°C. Również na półkach na drzwiach panuje ten sam chłód. Dlatego nie ma większego znaczenia, na której półce przechowujemy produkty spożywcze.

„System Active Fresk Blue Ligot, lampka LED umiejscowiona za szufladami na warzywa i owoce, emituje światło o lekko niebieskim zabarwieniu. Ten rodzaj fali świetlnej rośliny rozpoznaj a jako rodzaj fali światła słonecznego ni przedłużają procesy fotosyntezy.”

Z praktycznych porad przy użytkowaniu lodówki statycznej warto pamiętać by unikać częstego i długotrwałego otwierania drzwiczek ze względu na parownik, który zbiera wilgoć z powietrza na ściankach zamrażalnika. Unikniemy w ten sposób osadzającego się lodu, który spowodować może, że drzwi zamrażalnika nie będą szczelnie przylegać, co nie gwarantuje maksymalnych możliwości mrożenia. Dodatkowe funkcje lodówek BEKO typu No Forst pomogą i ułatwią nam przedłużenie świeżości żywności. Np. System Active Dual Cooling sprawia, że nie gromadzi się szron dzięki wbudowanym dwóm parownikom i dwóm wentylatorom, które gwarantują cyrkulację powietrza i utrzymanie wyrównanej temperatury w chłodziarce. Ciekawostką jest Komora Zero- to półki nad szufladami, w których temperatura wynosi ok.0°C, idealne miejsce na świeże mięso, ryby, nabiał. W klasycznej chłodziarce strefa 0°C jest nie do osiągnięcia.

Jak przechowywać żywność w lodówce. Prawdy i mity, BEKO radzi.
Kliknij w gwiazdkę i zostaw ocenę

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here