Lodówki BEKO - tylko świeża żywność!

Sezon wiosenno-letni to czas, kiedy zaczynamy kupować świeże owoce i warzywa. Pojawia się jednak jeden, zasadniczy dość problem. Mianowicie, jak zachować na długo świeżość owoców i warzyw w lodówce? Jak przechowywać warzywa i owoce, żeby nie straciły swoich witamin? Idealne będą do tego lodówki BEKO z systemem Active Fresh Blue Light™. Dlaczego?

Jak przechowywać świeże warzywa i owoce w lodówce?

Warzywa i owoce zachowają swoją świeżość na długo, jeżeli odpowiednio będziemy je przechowywać. Zależnie od tego, jak będziemy dbać o świeże warzywa i owoce, tak będą nam one służyć. Często zdarza się, że tracą one swoją konsystencję i smak, gdyż są nieodpowiednio przechowywane. Bardzo wiele warzyw i owoców nie powinno być przechowywanych w lodówce. Na pomidory, cebulę, a nawet jabłka ujemne temperatury nie wpływają zbyt dobrze. Ważny jest także czas przechowywania. Niektóre owoce, jak truskawki można trzymać w lodówce maksymalnie do dwóch dni, z kolei kapusta pekińska może leżeć w lodówce nawet do kilku godzin.

Lodówki BEKO z z systemem Active Fresh Blue Light™

Dzieki lodówkom BEKO z systemem Active Fresh Blue Light™ można zachować świeżość warzyw i owoców na dłużej. Ta nowa technologia przechowywania żywności opiera się na świetle o lekkim niebieskim zabarwieniu. Gwarantuje to utrzymanie ciągłości fotosyntezy w świeżych owocach i warzywach. Przechowywana w lodówkach BEKO żywność nie tylko na długo pozostaje świeża, ale też zachowuje, a nawet zwiększa swoje walory odżywcze.

Jak przechowywać warzywa i owoce w lodówce? BEKO radzi
Kliknij w gwiazdkę i zostaw ocenę

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here